Home

Mededelingen:


Goed voorbereid beginnen aan het nieuwe seizoen

1) Handboek arbitrage: Contactgegevens arbitrage KNVB, verhinderingen doorgeven, fluiten bij blessures, regeling oefenwedstrijden, competenties van de scheidsrechter, opleidingen, declaraties en vergoedingen, themabijeenkomsten, promotie en degradatie, rapportage, wat te doen bij onweer en racisme, kleding en materialenbeleid, mediabeleid en verzekeringen.

2) Handboek competitiezaken:  Verschil A en B categorie, wedstrijdcoördinator, promotie en degradatieregeling, afgelastingen, uitwijken naar kunstgras bij gedeeltelijke afgelasting, wedstrijdkleding, digitale spelerspas, arbitrage, tuchtzaken, regeling gele en rode kaarten.

3) Experimentele regels: De KNVB gaat komend seizoen in het amateurvoetbal bij strafschoppenseries experimenteren met de ABBA-procedure. Het tonen van gele en rode kaarten voor teamofficials is alleen van toepassing voor het betaald voetbal. Dus in het amateurvoetbal kunnen teamofficials geen kaart getoond worden!

4) Spelregelwijzigingen seizoen 2018-2019: De invoering van de 4e wissel (bij verlenging), het gooien van voorwerpen is geen vorm van hands meer, bijten is als overtreding toegevoegd (veldverwijdering), een inworp moet verplicht staand uitgevoerd worden, een overtreding buiten het veld tegen iemand van het eigen team is een indirecte vrije schop. Binnen het veld is het een directe vrije schop (tenzij het een verbale overtreding betreft).

5) Ga goed voorbereid naar je eerste wedstrijden. Lees de informatie op onze website onder het kopje ”spelregels” en ga aan de slag met de spelregelvragen en het spelregelboek. Ook de KNVB heeft een aantal spelregelvragen gepubliceerd op de website (meer dan 350 stuks). Klik hier.

Veel succes dit seizoen!


NK spelregels 2018

Hierbij nog het verslag van het Nederlands kampioenschap spelregels voor COVS teams te Eindhoven. Dit evenement heeft plaatsgevonden op zaterdag 9 juni 2018. Het team van Drachten is op een verdienstelijke vijfde plaats geëindigd.


Spelregel update

Neem ook eens een kijkje op onze spelregel pagina. Onlangs heeft deze pagina weer een update gehad. Inmiddels zijn de wijzigingen voor het seizoen 2018-2019 ook geplaatst (nieuw spelregelboek + samenvatting van de wijzigingen).


Contactinformatie KNVB

Wedstrijd afzeggen? Telefonisch contact opnemen met de KNVB? Of problemen met de wedstrijdzaken app? Klik hier voor meer informatie.


COVS Drachten e.o. aanwezig op Facebook

Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina. Blijf COVS Drachten e.o. op de voet volgen!